Comuna Ciurea
-este așezată în partea de nord-est a României, în Podișul Moldovei, la sud de municipiul Iași. Este străbătut de calea ferată Iași-București, care o leagă de reședința județului Iași. Se învecinează cu municipiul Iași, comuna Miroslava, comuna Mogoșești, comuna Grajduri, comuna Dobrovăt și comuna Bârnova. 

Satul Ciurea
-este reședința comunei din anul 1864 (când teritoriul rural al României a fost organizat în comune). Se află situat la 8 km de municipiul Iași. 

Satul Curături
-este așezat pe podișul și coasta Dealului Oița, la sud de satul Ciurea și la mică distanță de satul Picioru Lupului.

Satul Dumbrava
-este situat în partea de vest a comunei Ciurea, la 10 km de municipiul Iași, de o parte și de alta a șoselei Iași-Vaslui.

Satul Hlincea
-se află situat în partea de nord-est a comunei în imediata apropiere a municipiului Iași, pe podișul și versantul cu același nume, grupat în jurul Mănăstirii Hlincea, care este cel mai important monument din comună, monument istoric de clasa A. Satul este atestat documentar la începutul secolului XVII.

Satul Lunca Cetățuii
-așezarea Lunca Cetățuii este cea mai mare din comuna Ciurea și totodată cea mai dezvoltată. Este situată în partea de nord a comunei și este străbătută de calea ferată Iași-Vaslui, șoseaua Iași- Vaslui și pârâul Nicolina.

Satul Picioru Lupului
-se află în partea de sud a satului Ciurea. Așezarea este atestată documentar în secolul XVIII.

Satul Slobozia
-este așezat în partea de sud-est a comunei Ciurea, dincolo de pădurea Bârnova, în codrul Dobrovătului, pe podișul Dealului Bordea, la peste 390 m altitudine. Este cea mai îndepărtată așezare a comunei, situată într-un loc pitoresc, înconjurat din toate părțile de pădure.

-3
°
C
Max.:+2
Min.:-9